Ogólna charakterystyka produktu
Linia ekspresów do kawy Aulika firmy Saeco, to urządzenia dedykowane głównie do zastosowań biurowych i małych punktów gastronomicznych. Dzięki swoim kompaktowy rozmiarom i zautomatyzowaniu czynności, są chętnie wybierane jako ekspres do biura. oczywiście ekspresy tego typu równie dobrze sprawdzą się w zastosowaniach domowych. Omawiany dzisiaj ekspres to Saeco Aulika Top High Speed Cappuccino. Cena produktu wynosi 5400 zł.
Zestawienie cen ekspresu:
5400 zł – http://marianoitaliano24.pl
5434 zł – https://www.morele.net
Podstawowe parametry ekspresu
Ekspres Saeco Aulika TOP posiada zbiornik na ziarna kawy pojemności 1 litra. Zbiornik na wodę mieści 4 litry, co czyni go wygodnym w użytkowaniu. Dopiero po przygotowaniu 40 kaw, należny opróżnić zbiornik na fusy. Ekspres wyposażony jest w system One Touch / High Speed Cappuccino, co umożliwia przygotować perfekcyjne cappuccino jednym przyciskiem. Dla osób, które poza espresso lubią napić się kawy białej, cappuccino, latte macchiato, są w stanie przygotować ulubione trunki jednym przyciskiem. Zapewnia to niesamowitą wygodę w użytkowaniu, dlatego głównie ekspres polecany jest dla firm i gastronomii.
Specyfikacja:
wymiary (szer. x wys. x gł.) 334 x 574 x 452 mm waga 23 kg kolor srebrny / czarny dodatkowy pojemnik na fusy metalowy / srebrny ABS zasilacz 220-240 V / 50-60 Hz moc 1400 W wyświetlacz graficzny TAK certyfikat 60335-2-75 (zastosowanie profesjonalne) TAK klasa efektywności energetycznej A montaż spieniacza po lewej lub prawej stronie TAK
Wbudowany spieniacz przygotowuje piankę o idealnej konsystencji, fakturze i puszystości. każda kolejna kawa będzie posiada identyczne parametry smakowe i teksturowe, co raz na zawsze wyeliminuje problemy z przygotowaniem odpowiedniej pianki do kawy.
Ekspres Saeco Aulika posiada certyfikat potwierdzający możliwość wykorzystania urządzenia w profesjonalnych zastosowaniach. Ekspres dodatkowo współpracuje z systemami płatności a wersja Rl posiada zawór umożliwiający podłączenie bezpośrednio do źródła wody.